Välkommen Produkter Eget varumärke Kontakt

LANSERING INOM KORT!

Inom de närmaste veckorna presenteras

det noga utvalda sortimentet i vår portfölj

av medelhavsprodukter av yppersta kvalitet, så håll ögonen öppna!

Idén till varumärket Delia föddes i slutet av 1998

Visionen med varumärket är ända sen starten, och kommer så förbli, att ”erbjuda alla nyfikna, matintresserade svenska konsumenter det bästa Medelhavet har att erbjuda”. När vi söker efter nya produkter att lansera så tittar vi till exempel inte bara efter ännu är Grekisk olivolja som är billig (troligen inte äkta och av bra kvalitet) utan vi tittar efter produkter med mervärden och som lever upp till varumärkets 4 kärnvärden:

ÄKTA - Vi skulle aldrig sälja något som inte är äkta. Vår Feta är äkta, tillverkad i grekland av mjölk från grekiska får och getter precis som sig bör. PDO-stämpeln på förpackningen är ytterligare en garanti för att du håller en äkta grek i din hand.

HÄLSA - Vi har ett ansvar mot er konsumenter att presentera produkter som är hälsosamma. Det går utan att frångå produkten i sig och våra övriga kärnvärden äkta, smak och upplevelse. Vi undviker i största möjliga mån produkter med en massa konstiga tillsatser som ingen vet hur kroppen riktigt tar emot.

SMAK - Vem vill äta något som inte är gott? Varje tugga från någon av våra produkter ska smaka bra anser vi eller så ska produkten i sig förhöja en maträtt. Laga till en Spagetti med köttfärssås. När köttfärssåsen är färdig så tar ni Ekfatslagrad FETA från DELIA och smular över såsen. När osten smälter så blir det Spagetti a la Greece. En helt ny och god smak på köttfärssåsen.

UPPLEVELSE - Vet man historien bakom maten man äter blir det en helt annan sak.

Hur stor upplevelse är det att äta fiskpinnar med remoladsås, kan i och för sig vara gott, men i alla fall. Då är det säkert en mycket större upplevelse att minnas Cypernsemestern en gång till,

hur ni låg på sandstranden i solen under ett parasoll och njöt av någon kall dryck,

 då ni njuter av en handgjord halloumi  just därifrån och som inte bara är fantastiskt god.

Priset styr aldrig vårt val av produkt utan det är produkten i sig och historien bakom som är viktig.

Ett bra exempel är vår handgjorda halloumi från Cypern. När DELIA halloumi lanserades så ville vi även erbjuda något extra och inte ”bara” en halloumi.

Efter mycket letande hittade vi halloumiostens Rolls Royce. Denna Halloumi tillverkas nu liksom då på traditionellt vis vilket gör att osten är oval i formen (inte att förväxlas med andra aktörer på Svenska marknaden som skriver handgjord på sina förpackningar trots att osten är en helt vanlig fyrkantig halloumi).

Vår handgjorda halloumi innehåller dessutom ENDAST får- och getmjölk vilket är och var det traditionella sättet att tillverka halloumi på. Förr i tiden så fanns det nämligen inga kor på Cypern. Vanlig halloumi tillverkas idag på en mix av ko-, får- och getmjölk. Nämnde vi att traditionell handgjord halloumi omnämns redan i de antika skrifterna.

Vår handgjorda halloumi representerar väl vilken typ av produkter vi söker efter för att lansera eller vilken typ av leverantörer att samarbeta med. Vi tror nämligen inte att ni konsumenter är dumma och köper vad som helst bara för att det står till exempel GREKISK YOGHURT på förpackningen trots att den tillverkats i Tyskland på mjölkpulver.

Ett annat mål för varumärket DELIA är innovation.

Vi vill utveckla Medelhavsmaten i Sverige. Vi lanserar flera nyheter varje år på marknaden som sen ofta kopieras av konkurrenterna. Bland annat så kom först med just Handgjord Halloumi och även ekfatslagrad Fetaost. Vi var först i världen med smaksatt halloumi då vi presenterade Halloumi med färsk basilika under 2008.

Ett tredje mål för varumärket är att kunna erbjuda mat från Medelhavet till bra priser.

Därför så har vi i vårt sortiment även mainstream produkter. Vår "vanliga" Feta DELIA till exempel lever upp till alla våra kärnvärden men är billig jämförelsevis med våra konkurrenter. En vanlig Feta behöver inte vara dyr (En ÄKTA ekfatslagrad Feta blir dyrare bland annat på grund av den manuella hanteringen vid lagringen i ekfatstunnorna).

Vi har helt enkelt hittat de bästa leverantörerna som har samma mål och filosofi som oss. Vi vill erbjuda Svenskarna god, äkta och hälsosam mat från Medelhavet som ger en härlig upplevelse varje dag. Och det ska inte kosta skjortan.

 "För matglädje och en hälsosam livsstil behöver vi god och äkta mat!"

Senaste nytt

2012-08-01 Ursäkta röran!

Vi arbetar med hemsidan och hoppas kunna presentera hela vårt sortiment inom kort.

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss